Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Ζούμε στην εποχή του θηλυκού Μαυρογιαλούρου
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,27/10/2020

 ...

Με μελανά χρώματα (αντίστοιχα της πραγματικότητας) περιέγραψε την κατάσταση του Δήμου Νέας Ιωνίας ο Παναγιώτης Μανούρης στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου της Νέας Ιωνίας την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στο συνεδριακό κέντρο της πόλης. ...

   Η συνέντευξη δόθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης του πρώτου χρόνου διοίκησης Θωμαΐδου.

 

  “Ζούμε στην εποχή του θηλυκού Μαυρογιαλούρου”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, καυτηριάζοντας με έντονο τρόπο τα καθημερινά και συνεχόμενα φαινόμενα ρουσφετιών, προσωπικών εξυπηρετήσεων και τακτοποιήσεων.

 

  "Η δήμαρχος συμπεριφέρεται απολύτως εξωθεσμικά,δεν σέβεται το Δημοτικό συμβούλιο...", ανέφερε ο Παναγιώτης Μανούρης δίνοντας μία σειρά παραδειγμάτων:

 • Παρότι μειοψηφία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ψάχνει για συναινέσεις στη λήψη αποφάσεων, αλλά προχωράει μόνη της και είτε παραπέμπει αυτές τις αποφάσεις στην Οικονομική Επιτροπή όπου, σύμφωνα με το ν.Θεοδωρικάκου, έχει την πλειοψηφία και τις ανατρέπει είτε...απλά δεν τις εφαρμόζει!
  ....
 • Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχει μόνιμα απενεργοποιημένη την κάμερα του υπολογιστή της και δεν είναι ορατή από τους υπόλοιπους Συμβούλους, δίνοντας το δικαίωμα σε πολλούς να πιστεύουν διάφορα (είτε ότι είναι απούσα είτε έχει δίπλα της άτομα που της δίνουν το λεγόμενο “χαρτάκι” απάντησης). Συνιστά αυτό ένα είδος εργαλειοποίησης αυτής της μορφής συνεδριάσεων (τηλεδιάσκεψη).
  ....
 • Δεν εμφανίζεται στο Δημαρχείο τις πρωινές ώρες, ώρες που την ψάχνουν οι δημότες, ώρες που λειτουργούν η Περιφέρεια και τα υπουργεία, άρα δεν προωθεί θέματα και αιτήματα του Δήμου, αφήνοντας τις υπηρεσίες του Δήμου και την καλή θέληση των υπαλλήλων του να προωθήσουν και να διεκδικήσουν. Οι εμφανίσεις της Δημάρχου γίνονται μετά το μεσημέρι, όπου χρησιμοποιεί το γραφείο της και τα τηλέφωνα για δικούς της ψηφοθηρικούς σκοπούς.
  ...
 • Σκόπιμα κωλλυσιεργεί με τις συνεδριάσεις της Διαπαραταξιακής με αποτέλεσμα να έχει βαλτώσει το έργο της Επιτροπής, μάλλον να μην υπάρχει κανένα έργο, να μην έχει παρουσιάσει καμιά εισήγηση και οι επιχειρηματίες της πόλης που περιμένουν ένα σχέδιο που θα τους βοηθήσει να νοιώθουν ξεκρέμαστοι κι εξαπατημένοι.
 • ...
 • Αντί για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, που της το ζητούν επίμονα οι υπόλοιπες παρατάξεις, η κ. Δήμαρχος προτιμά να στέλνει επιστολές – προσκλήσεις σε άτυπες ενημερώσεις των επικεφαλής
 • ...
 • Ακύρωσε αυθαίρετα πολιτιστικές εκδηλώσεις και την καλοκαιρινή κατασκήνωση έχοντας ως πρόσχημα την πανδημία. Όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και την διαψεύδει, καθώς μια σειρά από Δήμους διοργάνωσαν κανονικά και με όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις τις δικές τους εκδηλώσεις. Η πραγματικότητα είναι πως δεν επεξεργάστηκε με τους συνεργάτες της κάποιο σχέδιο ασφαλούς διεξαγωγής των.
 • ...
 • Προσπάθησε αυθαίρετα και με τη δικαιολογία ότι είναι αίτημα των εργαζομένων (!) να καταργήσει τον ΟΠΑΝ, αλλά δεν τα κατάφερε 
 • ...
 • Ζήτησε, μεσω της αρμόδιας Αντιδημάρχου, να αξιολογηθούν οι σχολικές καθαρίστριες...από τους διευθυντές των σχολείων με μόνο σκοπό να τους επιρρίψει έμμεσα την ευθύνη για τυχόν απολύσεις κάποιων απ' αυτές. Οι Διευθυντές, όμως, δεν είναι προσωπάρχες επιχείρησης για να αξιολογούν εργασιακή καταλληλότητα.
  ...
 • Η κορυφαία αυθαιρεσία της κ. Θωμαΐδου ήρθε με την ουσιαστική βεβήλωση του Μνημείου των 21 εκτελεσμένων του Μπλόκου της Καλογρέζας. “Κάποια δέντρα είναι που θα τα αντικαταστήσουμε για να αναδείξουμε καλύτερα το μνημείο”, δήλωσε δίνοντας την εντύπωση ότι δεν έχει ούτε ιδέα από τον συμβολισμό που αποπνέουν αυτά τα δέντρα που το καθένα φέρει το όνομα του καθενός από τους εκτελεσμένους.

 

  Κάποιοι θα πουν πως όλα τα παραπάνω είναι γκάφες κάποιου άπειρου, δεν είναι όμως έτσι. Είναι αποτέλεσμα αδυναμίας άσκησης διοίκησης, αδυναμία ύπαρξης σχεδίου άσκησης διοίκησης.

 

  Μόνα έργα που έχει να επιδείξει η διοίκηση της κ. Θωμαΐδου είναι κάποια γκράφιτι, ο σημαιοστολισμός του Δημαρχείου με τη σημαία του Βυζαντίου, παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του της ζήτησε να την βγάλει και ο διαγωνισμός για το λογότυπο του Δήμου. Για διεκδίκηση κονδυλίων για έργα, μέσω του ΕΣΠΑ, ούτε λόγος να γίνεται μιας και η Δήμαρχος είναι απούσα από εκείνα τα κέντρα διεκδικήσεων.

  Η παράταξη “Δημιουργία – Αλληλεγγύη”, λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων που συμβαίνουν στη χώρα, είχε επιδείξει μέχρι στιγμής μια εγκράτεια κι ένα πνεύμα προσπάθειας συννενόησης και συναίνεσης, όμως ο ένας χρόνος (μη) διοίκησης και το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας αναγκάζουν πια την παράταξη να δηλώσει “ανοχή τέλος” και να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα της στην σκληρή αντιπολίτευση. “Δεν δίνουμε πια ούτε λεπτό ανοχής στην κ. Θωμαΐδου”, τονίζει ο Παν. Μανούρης. Ο Δήμος αξίζει καλύτερης τύχης κι εμείς είμαστε εδώ για να του την δώσουμε. Σεβαστή η απόφαση των ψηφοφόρων που δεν μας εξέλεξαν, τώρα όμως φαίνονται τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης. Ας αποφασίσουν, λοιπόν, καλύτερα στις επόμενες εκλογές και, έστω με μια τετραετία καθυστέρηση, θα δώσουμε ξανά στην πόλη τη χαμένη αίγλη της.

 

  Στο τέλος της συνέντευξης, ο Παναγιώτης Μανούρης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση τόσο στην Δήμαρχο όσο και στους Επικεφαλής των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου, συνέντευξη της οποίας τα θέματα και το τρόπο διεξαγωγής της θα τα καθορίσουν οι τοπικοί δημοσιογράφοι.

 

  Φυσικά, ο Επικεφαλής της “Δημιουργία Αλληλεγγύη” δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αιρετούς της παράταξης, τα στελέχη και τα απλά μέλη της που χωρίς αυτά και την άοκνη δουλειά που κάνουν, καθώς και την επαφή τους με την κοινωνία, έχουν καταφέρει να έχει η παράταξη τέτοια ευρεία αποδοχή και ο ίδιος να παρουσιάζεται όλο και καλύτερος κάθε φορά.

 

Στη δικαιοσύνη η υπόθεση με τα ανώνυμα φυλλάδια

  Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Μανούρης απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Χαρακτηριστικές είναι οι απαντήσεις που έδωσε σε δυο ερωτήσεις του εκπροσώπου της «Έκφρασης» Βασίλη Πολυχρόνη:

 • Για τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο ίδιος κι η παράταξη του να συνεργάζεται με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταθέτουν κοινές ερωτήσεις για θέματα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έκαναν τελευταία η «Δημιουργία Αλληλεγγύη» μαζί με τις παρατάξεις Γκότση και Κουκουλάρη και αν αυτό σηματοδοτεί κάτι πιο μόνιμο ενόψει των επόμενων εκλογών, ο Παναγιώτης Μανούρης απάντησε ότι είναι θεμιτό να υπάρχουν συνεργασίες και συναινέσεις κι αυτό δείχνει την αγωνία και την ανάγκη όλων να λειτουργήσει επιτέλους ως θεσμός το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει απαξιωθεί πλήρως από την αυταρχικότητα της Δημάρχου. Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις τελείωσαν την ημέρα εκδόσεως των αποτελεσμάτων των εκλογών. Τώρα προέχει να προχωρήσει ο τόπος μπροστά και, αν αυτό προϋποθέτει την κοινή πορεία με τους υπόλοιπους για να επιτευχθούν κάποιοι στόχοι, τότε θα την επιδιώξουμε αυτή την κοινή πορεία. Αν αυτές οι συνεργασίες προμηνύουν κάτι μονιμότερο είναι πολύ νωρίς να απαντηθεί τώρα. Πάντως, όταν με τη ψήφο των πολιτών εκλεγώ Δήμαρχος, να είστε σίγουροι ότι θα επιλέξω τη συνεργασία και με παρατάξεις, αλλά και με μεμονωμένα άτομα που πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν στο έργο της διοίκησης", υπογράμμισε ο Παν. Μανούρης.
 • .
 • Στην ερώτηση για το που βρίσκεται η υπόθεση με τις ανοίκειες και αήθεις επιθέσεις με ανώνυμα τρικάκια και φυλλάδια, καθώς και χυδαίες αναρτήσεις από ψεύτικα προφίλ στα social media, ο επικεφαλής της «Δημιουργία Αλληλεγγύη» δήλωσε πως δεν έχει ξεχάσει, δεν έχει αφήσει τίποτα στη λήθη. Η βρώμικη αυτή υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών μετά τη μήνυση που έχει καταθέσεις, έχει σχηματιστεί δικογραφία και σύντομα οι υπεύθυνοι του οχετού λάσπης εναντίον του θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, αλλά και στην κοινωνία μιας και θα φανεί ποιοι εκτόξευσαν αυτή τη λάσπη και ποιοι ήταν οι καθοδηγητές τους.
 •  

Η ΄Έκφραση μετάδωσε ζωντανά τη συνέντευξη τύπου, το βίντεο της οποίας μπορείτε να δείτε ΕΔΩsynentmanouris3.jpg
synentmanouris4.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων