Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | ...με τη Νέα Ιωνία η "Καλημέρα Όμορφη Πόλη".
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,05/11/2011

...

Το δρόμο της Νέας Ιωνίας- σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή υποδεικνύει η παράταξη του Χάρη Τομπούλογλου.

Η ανακοίνωσή της:...
Προτείνουμε:
1. Ενημέρωση όλων των κατοίκων – δημοτών με έντυπα, ανακοινώσεις στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για την πρόθεση του Δήμου να στηρίξει την μη καταβολή του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
2. Επειδή η καταβολή του αντίτιμου του λογαριασμού της ΔΕΗ, αφαιρουμένου του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας, στο Ταμείο Παρακαταθηκών κατ’ ουσίαν απαγορεύθηκε από την κυβέρνηση και τους ελεγχόμενους από αυτήν μηχανισμούς, η μόνη διαδικασία που μπορούμε να εισηγηθούμε είναι αυτή που εφαρμόζει ο γειτονικός μας Δήμος της Νέας Ιωνίας.
Γίνεται κατανοητό ότι η διαδικασία αυτή εμπεριέχει νομικούς κινδύνους, για την δημοτική αρχή, αλλά αλίμονο αν δεν έχουμε το θάρρος να τους αντιμετωπίσουμε. Όταν ο Μιλτιάδης Έβερτ εγκαθίδρυε την Ελεύθερη Ραδιοφωνία το 1987 ως Δήμαρχος Αθηναίων και όταν ο Σάββας Σταματιάδης έκανε κατάληψη και διαμόρφωση της πλατείας στη συνοικία Ειρήνης (Κάκκαβα) λειτουργούσαν έξω από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο με κίνδυνο να αντιμετωπίσουν ποινικές και αστικές ευθύνες. Οι ενέργειες τους όμως αυτές είχαν σκοπό την προστασία της δημοκρατικής έκφρασης αφενός και του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου αφετέρου.
Εμείς λοιπόν έχουμε αυτήν την Αυτοδιοικητική αντίληψη και είμαστε πρόθυμοι να προασπίσουμε τα λαïκά συμφέροντα, που τόσο βάναυσα πλήττονται σήμερα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί ως εκπροσώπους των πολιτών του Δήμου μας.

 

 

Συγκεκριμένα να ακολουθηθούν οι εξής ενέργειες :
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΜΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ
(ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)
1. Πάμε στο ΑΤΜ με τον λογαριασμό ή με τον δωδεκαψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
2. Βάζουμε την κάρτα, επιλέγουμε : α) Άλλες συναλλαγές
β) Πληρωμές ΔΕΚΟ
γ) ΔΕΗ
3. Πληκτρολογούμε τον δωδεκαψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο «χαράτσι» (Αναγράφεται πάνω δεξιά ως ΕΕΤΗΔΕ).
5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
6. Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με το λογαριασμό και την ταυτότητα μας ερχόμαστε στο Δήμο.


3. Στη συνέχεια ο Δήμος συντάσσει εξώδικο προς την ΔΕΗ το οποίο υπογράφουν οι ενδιαφερόμενοι δημότες-κάτοικοι χωρίς να αναφέρεται όνομα δικηγόρου με το οποίο ενημερώνει την ΔΕΗ για την εξόφληση του λογαριασμού και την καλεί να αποφύγει την οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια διακοπής ρεύματος λόγω της μη καταβολής του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας. Το εξώδικο για την αποφυγή περιττών εξόδων προτείνουμε να συντάσσεται ανά 100 άτομα.
4. Στην περίπτωση που η ΔΕΗ παρά την εξώδικη προειδοποίηση της προχωρήσει στην διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο Δήμος με τους ηλεκτρολόγους που διαθέτει θα προβαίνει στην άμεση επανασύνδεση του, αναλαμβάνοντας η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο την ευθύνη για την εντολή που θα δοθεί στο προσωπικό του Δήμου με «εντέλεσθαι». Εννοείται ότι σχετική απόφαση θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο θα καλύψει την Δήμαρχο και θα έχει συνυπευθυνότητα για να «καλύψει» τις ενέργειες αυτές.

 

 


Εμείς ως Δημοτική Παράταξη αναλαμβάνουμε πλήρως που μας αναλογούν εάν εγκριθεί η πρόταση μας, γιατί αντιλαμβανόμαστε το καθήκον μας απέναντι στο λαό της πόλης μας.
Με τιμή
Χάρης Τομπούλογλου
Χρήστος Κοπελούσος
Γιάννης Τομπούλογλου
Σπύρος Γραμμένος
Σωτήρης Κοσκολέτος

 kalimeraomorfipoli13.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων