Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Γ. Θεοδωρακόπουλος: Θα ασκήσουμε προγραμματική αντιπολίτευση για το συμφέρον των πολιτών
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,10/09/2019

...

 

Από το Γραφείο Τύπου του Γ. Θεοδωρακόπουλου

 

...Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η συγκρότηση του προεδρείου και των δυο επιτροπών. Της Οικονομικής και της Ποιότητας Ζωής, όπου βέβαια με τις τροποποιήσεις των νόμων που έγιναν τον τελευταίο μήνα ο δήμαρχος έχει την πλειοψηφία, ανεξαρτήτως της εκλογικής του δύναμης. Κάτι που ισχύει και για το δήμο μας όπου η παράταξη του δημάρχου αν και πήρε στις εκλογές κάτω από το 50% (γύρω στο 42%) έχει την απόλυτη πλειοψηφία των μελών.


Από τη δική μας παράταξη, τη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης, η οποία απαρτίζεται πλέον από τα τέσσερα μέλη, αντί τριών που είχε, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε η Κατερίνα Φασουλά. Μέλη των επιτροπών ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (αναπληρωματική η Φραντζέσκα Αλεξοπούλου) στην Οικονομική και ο Κώστας Ξανθόπουλος (αν. ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος).


Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης αφού συνεχάρη το δήμαρχο για την εκλογή του ανέφερε εξ αρχής ότι η παράταξη αποφάσισε να ψηφίσει τις προτάσεις και για πρόεδρο και για αντιπρόεδρο.


«Το μήνυμά μας είναι ενωτικό. Αλλά επάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον των πολιτών. Θα στηρίζουμε τις θετικές ενέργειες του δημάρχου αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θεσμικά μας καθήκοντα. Η ψήφος των πολιτών μας ανέθεσε το ρόλο της αντιπολίτευσης. Το ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής. Αλλά δεν θα ασκήσουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Θα κάνουμε προγραμματική αντιπολίτευση.


Δηλαδή όταν διαφωνούμε θα κάνουμε και προτάσεις. Που θα είναι στο χέρι του δημάρχου και της ομάδας του αν θα τις κάνει δεκτές» είπε. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ζήτησε από το πρόεδρο και κατά συνέπεια από την διοίκηση του δήμου να δώσει δημοσιότητα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. «Επί των ημερών μας (2007-2011) τα Δημοτικά Συμβούλια της Πεύκης είχαν απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση η οποία καταργήθηκε επί δημαρχίας Φωκιανού. Επίσης είχαμε αφήσει πλήρη εξοπλισμό και για τηλεοπτική μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων που μπήκε σε λειτουργία 2-3 φορές και στη συνέχεια επίσης καταργήθηκε. Ήρθε η ώρα να ριχθεί άπλετο φως στις συνεδριάσεις. Θα περιμένουμε» είπε.theodproti.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων