Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Τα παιδιά του Ηρακλείου παίζουν και μαθαίνουν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,24/07/2019

...

 

Δελτίο τύπου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

 

...Ανάρπαστες έγιναν ανάμεσα στα παιδιά του Ηρακλείου οι καλοκαιρινές δράσεις που διοργάνωσε – και διοργανώνει για λίγες ημέρες ακόμα – η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τους μικρούς Ηρακλειώτες από 5 έως 12 ετών. Και αυτό γιατί στα κλασσικά εργαστήρια της δημιουργικής γραφής, της ανάγνωσης, της γνωριμίας με συγγραφείς, ο Δήμος προσέθεσε φέτος την ιδιαίτερα δημοφιλή και ανερχόμενη δραστηριότητα της ρομποτικής. Αν δε σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά ο Δήμος τα προσφέρει εντελώς δωρεάν στα παιδιά που συμμετέχουν, εύκολα γίνεται αντιληπτό γιατί οι προσφερόμενες θέσεις στις δράσεις καλύφθηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα…


Τα παιδιά δίνουν ραντεβού στην Δημοτική Βιβλιοθήκη τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη) προκειμένου να διαβάσουν, να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο γράψιμο, να αναπτύξουν την φαντασία τους, να παίξουν, να ακούσουν μουσική και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της τεχνολογίας μέσα από τις κατασκευές συστημάτων ρομποτικής.

 

Στο πλευρό τους, το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και οι εθελοντές, συγγραφείς και δημιουργοί, που τους δίνουν τις βάσεις για να δημιουργήσουν. Στο τέλος κάθε ημέρας, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν όποια και όσα βιβλία επιθυμούν για να συνεχίσουν και στο σπίτι το ταξίδι στο μαγικό κόσμο της ανάγνωσης.


«Είμαστε υπερήφανοι για το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Δράσεων της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης το οποίο, όμως, μας δημιουργεί έναν… ευχάριστο προβληματισμό. Βλέπετε είναι τόσο ολοένα και περισσότερα τα παιδιά που συμμετέχουν χρόνο με το χρόνο στις δράσεις μας, που και εμείς πρέπει σε κάθε περίοδο να ενισχύουμε και να επεκτείνουμε το πρόγραμμα. Έτσι θα κάνουμε και την επόμενη χρονιά μετά την άκρως επιτυχημένη φετινή περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αλλά και τους εθελοντές, συγγραφείς και δάσκαλους, που συμμετείχαν στις δράσεις βοηθώντας μας να προσφέρουμε ένα όμορφο καλοκαίρι στα παιδιά της πόλης».


Πάνω από όλα ευχαριστώ τους γονείς που μας εμπιστεύονται ότι σημαντικότερο έχουν στη ζωή τους ¨ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ¨, σχολιάζει η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημ. Σχέσεων, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.bibl.JPG
bib.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων