Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Σ. Σαραούδας: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πάνε τα παιδιά της Μεταμόρφωσης στα κοντέινερ.
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,16/06/2019

...

 

Η θέση του νεοεκλεγέντα δημάρχου για την εφαρμογή της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής εκπαίδευσης

 

...Στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Στράτος Σαραούδας ζήτησε από τον απερχόμενο δήμαρχο Μιλτιάδη Καρπέτα να ενημερώσει το Σώμα και το ακροατήριο για το πολύ σοβαρό θέμα της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης που είναι υποχρεωμένος από φέτος να εφαρμόσει και ο δήμος της Μεταμόρφωσης.


Ο κ. Καρπέτας ενημέρωσε πως όταν είχαν έρθει οι εκπρόσωποι από το Υπουργείο Παιδείας τους είχε διαμηνύσει πως “και θέλουμε και μπορούμε να την εφαρμόσουμε”. Έτσι, στις συζητήσεις που έγιναν και στα έγγραφα που αντηλλάγησαν ο δήμος ζήτησε τέσσερις προκατασκευασμένες αίθουσες βαρέως τύπου, οι οποίες θα τοποθετούνταν σε χώρο της ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ). Σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε ο απερχόμενος δήμαρχος, το Υπουργείο Παιδείας ήταν ξεκάθαρο πως θα έστελνε τις τέσσερις αίθουσες που ζήτησε ο δήμος. Τελικά, λίγο πριν τις εκλογές ενημερώθηκε πως για αυτό το θέμα αρμοδιότητα έχει η ΚΤΥΠ. Και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την ΚΤΥΠ, της ζητάνε οι δήμοι της χώρας περισσότερες από 1.000 αίθουσες και αυτή έχει περίπου 80.


Σε όλη αυτήν την προβληματική κατάσταση συμπεριλήφθηκε και το θέμα της ίδρυσης νέων νηπιαγωγείων, που όμως ο δήμος Μεταμόρφωσης βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση γιατί έχει ιδρύσει στα χαρτιά το 10ο Νηπιαγωγείο, χωρίς βέβαια να το έχει λειτουργήσει ακόμα.


Εν τέλει ο κ. Καρπέτας είπε ότι με τα τωρινά δεδομένα το πιθανότερο είναι να τοποθετηθούν ελαφριές προκάτ αίθουσες στα υπάρχοντα νηπιαγωγεία, όπου υπάρχουν κατάλληλοι χώροι και να λειτουργήσουν από Σεπτέμβρη και μάλιστα τάχθηκε υπέρ αυτής της λύσης.


Λύση μέσω δημοτικών σχολείων, για να αποφευχθούν τα κοντέινερ


Αμέσως μετά τοποθετήθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Στράτος Σαραούδας, ο οποίος τόνισε απευθυνόμενος στο Σώμα και στο ακροατήριο “όπως καταλάβατε δεν έχουμε 10ο Νηπιαγωγείο, δεν έχουμε παραχώρηση χρήσης και το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμες τρεις ελαφριές προκάτ αίθουσες - κοντέινερ να τοποθετηθούν στα νηπιαγωγεία μας.”


Στη συνέχεια ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την ΚΤΥΠ, όπου του μετέφεραν πως αυτά τα κοντέινερ θα μπουν για τέσσερα χρόνια. Ενώ για το πόσο σύντομα μπορεί να κατασκευαστεί το 10ο Νηπιαγωγείο, του είπαν σε 2,5 χρόνια.


Ακολούθως ο κ. Σαραούδας κατέθεσε την άποψή του γύρω από αυτό το τόσο σοβαρό θέμα λέγοντας πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ακυρώσει την απόφαση να έρθουν κοντέινερ στη Μεταμόρφωση. Πρώτη του κίνηση είναι σε συνεργασία με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων να βρουν που μπορούν να δημιουργηθούν τρεις επιπλέον αίθουσες στις υπάρχουσες μονάδες ώστε να μην πάει κανένα παιδί σε κοντέινερ.


Παράλληλα, θα πιέσει να δοθεί ο χώρος για να κατασκευαστεί το 10ο Νηπιαγωγείο όσο το δυνατόν ταχύτερα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, όπως είπε ο κ. Σαραούδας, γιατί δεν έχει οριστεί χωροταξικά που θα πρέπει να γίνει.


Ολοκληρώνοντας ο νέος δήμαρχος κάλεσε όλες τις παρατάξεις να συμβάλουν ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.sarprosx.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων