Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Μήνυμα νίκης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Συμμαχίας Πολιτών
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,23/05/2019

Σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση νίκης μίλησε την Τετάρτη 22 Μαΐου ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Βασίλης Καραβάκος.

 

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, με εντυπωσιακή παρουσία της νεολαίας, συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου για να ακούσει τις τεκμηριωμένες θέσεις της Συμμαχίας Πολιτών.

 Η ομιλία του Βασίλη Καραβάκου σε βίντεο:

 

https://www.facebook.com/spmetis/videos/399805397285376/?t=1531Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν:

Ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων Μιχάλης Χαρίσης

 

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Πέτρος Δαμιανός και Μαρία Μολύβα με τη Δύναμη Ζωής και τη Ρένα Δούρου

 

Φωτεινή Δαλιάνη με τη Νέα Αρχή για την Αττική και το Γιώργο Πατούλη

 

Γιώργος Θεοδόσης, Βαρβάρα Ψάλτα και Κώστας Παπαδόπουλος με την Ανυπότακτη Αττική και τη Μαριάννα Τσίχλη

 

 

Η ομιλία του Βασίλη Καραβάκου:

 

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι

 

Νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για τη σημερινή σας παρουσία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση.

 

Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σας εδώ, στην τελική συγκέντρωση της ανατροπής και της νίκης. Σε μία συγκέντρωση που υπερβαίνει τις προσδοκίες μας και δείχνει με εμφατικό τρόπο σε όλη την πόλη ότι Μεταμόρφωση γυρίζει σελίδα!

 

Κυρίες και κύριοι φίλες και φίλοι σήμερα στις εκλογές δεν κατεβαίνουν Απλά κάποιοι συνδυασμοί που σκέφτονται διαφορετικά. Που έχουν διαφορετικά προγράμματα και διαφορετικές ιδέες.

 

Στις εκλογές συμμετέχουν δύο διαφορετικά πολιτιστικά, πολιτικά ακόμα και κοινωνικά μοντέλα. Από τη μια πλευρά βρίσκεται το μοντέλο της νομής της εξουσίας, της προσωπικής τακτοποίησης, του ωχαδερφισμού. Το μοντέλο της χρησιμοποίησης της κοινωνίας για όφελος της ομάδας.

 

Αυτή είναι η μία πλευρά και εκφράζεται με διάφορες δημοτικές παρατάξεις.

 

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Η πλευρά της συλλογικότητας, η πλευρά της ομαδικής δουλειάς, της συνέπειας, της συνεχούς δράσης, της καθημερινής όσμωσης με την κοινωνία τις ανάγκες και τα προβλήματα της. Η πλευρά που πιστεύει στην κοινωνία που πιστεύει στη συμμετοχή του κόσμου, που πιστεύει στην προσφορά και στη δυνατότητα να αλλάξουμε τη ζωή μας.

 

Από τη μία πλευρά έχετε το μοντέλο του “παράγοντα” του τόπου και από την άλλη το μοντέλο του ανθρώπου που πιστεύει στον αγώνα για την αλλαγή και την καλυτέρευση, που εντάσσει το προσωπικό καλό στο ευρύτερο,στο κοινωνικό.

 

Αυτή τη 2η αντίληψη η Συμμαχία Πολιτών την υπηρέτησε επί 5 χρόνια με συνέπεια!

 

Με αφετηρία το αποτέλεσμα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, την είσοδό μας στο δημοτικό συμβούλιο, εργαστήκαμε σκληρά, με συνέπεια και μεθοδικότητα.

 

Στόχος μας ήταν η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, η προσέλκυση πολλών συμπολιτών μας στην ενεργή κοινωνική ζωή του Δήμου, η δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής για το σύνολο.

 

Ο απολογισμός μας δείχνει ότι μάλλον πετύχαμε το στόχο μας.

 

Η τοπική αυτοδιοίκηση στη Μεταμόρφωση ποτέ δεν θα είναι ίδια πια.

 

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση μέσα από τις πράξεις της επέβαλε ένα νέο μοντέλο και αντιπολίτευσης και διοίκησης.

 

Στέρησε τη δυνατότητα του παλαιού τρόπου αντιπολίτευσης του “λέω δηλαδή κάποια πράγματα στο δημοτικό συμβούλιο και η κοινωνία δεν μαθαίνει τίποτα”. Η πρακτική αξία τέτοιων συμπεριφορών είναι μηδέν. Δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα. Αυτό πλέον δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε μια πόλη που είδε τη διαφορά.

 

Αυτά τα πέντε χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία παίξαμε ένα σημαντικό ρόλο.

 

Αποτρέψαμε επιλογές καταστροφικές για την πόλη με κορυφαία την απόπειρα αγοράς οικοπέδου σε τιμή 7,5 φορές πάνω την αντικειμενική του. Σώθηκαν έτσι 2 εκ ευρώ

 

Λύσαμε παρά την αντίθεση της δημοτικής αρχής αλλά και της παράταξής του κυρίου Σαραούδα το χρονίζον πρόβλημα του δεύτερου λυκείου.

 

Παρουσιάσαμε τεκμηριωμένες θέσεις για τα δημοτικά τέλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για την καθαριότητα, για τον ηλεκτροφωτισμό επιδιώκοντας να γίνουν πράξη από τη δημοτική αρχή.

 

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι η Μεταμόρφωση είχε την ατυχία, εδώ και 9 χρόνια, να έχει μία Δημοτική αρχή που διακρίνεται για την πολλή φλυαρία της, για τα ακατάσχετα λόγια, για την υπέρμετρη αλαζονεία για την απέχθειά της για την εργασία και τους εργαζόμενους, για την διοικητική της ανεπάρκεια.

 

Προσπαθήστε να κάνετε μία σκέψη. να σκεφτείτε αποχωρώντας αυτή δημοτική αρχή τι αφήνει πίσω της, για ποιο πράγμα μπορούμε να τη θυμόμαστε. Για το τίποτα, αυτή είναι η απάντηση

 

Αυτά που ίδια προβάλλει αποτελούν κόλαφο για την πολιτική της.

 

Μιλά για οικονομική εξυγίανση αποφεύγοντας να δώσει αριθμούς:

 

Ενώ βρήκε 13 εκατομμύρια σε δανεισμό και εισέπραξε 24 παραπάνω από τα δημοτικά τέλη, έφτασε στο σημείο να αναχρηματοδοτήσει τα δάνεια και να τα στείλει να εξοφληθούν το 2032. Το εύλογο ερώτημα είναι πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Που αποτυπώθηκαν σε έργο στην πόλη;

 

Μιλάνε οι ίδιοι για τον βρεφονηπιακό σταθμό στην Καναπίτσα ο οποίος ήταν έργο .εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Και εκεί, η δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα δεν κατάφερε να τον ολοκληρώσει στις προβλεπόμενες προθεσμίες, με αποτέλεσμα να βάλει μέσα το ταμείο του δήμου με 400 χιλιάδες ευρώ. Την ίδια ώρα 30 άλλοι δήμοι στην Αττική ολοκληρώνουν έγκαιρα τον αντίστοιχο βρεφονηπιακό και εκταμιεύουν όλο το ποσό από το ΕΣΠΑ.

 

Μιλάνε για το διαδημοτικό αθλητικό έργο, το οποίο κόστισε 1,5 εκ ευρώ, για δυο γήπεδα τένις, ένα 5χ5 ποδοσφαίρου, ένα beach volley και πολλά μπετά! 1,5 εκ σχεδόν πεταμένο, άσχετο με τις αθλητικές ανάγκες της πόλης.

 

Στην προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία, στη διαχείριση της καρέκλας για λογαριασμό της ομάδας δεν διστάζει πλέον να προχωράει σε αντιδημοκρατικές έως βρώμικες μεθόδους.

 

Έτσι προσπαθεί να εμποδίσει την επαφή των παρατάξεων με τους εργαζόμενους στο δήμο, κόβει το εκλογικό επίδομα από υπαλλήλους του Δήμου που δεν ψηφίζουν την παράταξη του κ. Καρπέτα, χρησιμοποιεί το μηχανισμό του Δήμου ακόμα και για να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο

 

Το ίδιο διάστημα προχωρά σε αθρόες αγορές οικοπέδων, χωρίς κριτήρια, στόχευση και προγραμματισμό, όλως τυχαίως πληρώνουν κάτι παραπάνω σε κάποιους και παράγουν και πολιτικά αποτελέσματα.

 

Ταυτόχρονα μετέρχονται βρόμικων μεθόδων στην προσπάθεια να πλήξουν όσους της ασκούν κριτική, ειδικά όσους ασκούν τεκμηριωμένη κριτική.

 

Δυστυχώς η συγκεκριμένη παράταξη και τώρα αλλά και στο παρελθόν, το 2010, έκανε τα ίδια

 

Όσο πιο πολύ ρητορική ακούτε από τον κύριο Καρπέτα για “ήθος ευπρέπεια νηφάλιο διάλογο” τόσο πιο ανήθικες συμπεριφορές έχουν οι τρόφιμοι του γραφείου του. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό. Το είχαν ξανακάνει το 2010. Δυστυχώς η παράταξη του κυρίου Καρπέτα και ο ίδιος θα μείνουν στην ιστορία της πόλης ως η δημοτική παράταξη που διακρίθηκε για την αλαζονεία, τον αυταρχισμό, τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, τις βρώμικες συμπεριφορές.

 

Στην πόλη μας έχουμε εμπειρίες και από προηγούμενους δημάρχους με τους οποίους διαφωνήσαμε και ασκήσαμε κριτική, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποίησαν τέτοιες συμπεριφορές.. Όση κριτική και αν δέχτηκαν ο Δημήτρης Τζίτζιφας αλλά και ο αείμνηστος Τάκης Παπαχρυσάνθου, πάντα συμπεριφέρθηκαν πολιτικά. Ποτέ προσωπικά, ποτέ βρώμικα. Ήταν κύριοι με κ κεφαλαίο, σε αντίθεση με τους κυρίους σε εισαγωγικά.

 

Όσα όμως και αν πράξουν σε αυτό το πεδίο, που τόσο διακρίνονται, δεν μπορούν να αποφύγουν τα ερωτήματα που συνδέονται με τη διαχείριση και την προοπτική του Δήμου Μεταμόρφωσης. Θέλουν η συζήτηση να φύγει από τις πράξεις τους, πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα.

 

Είναι αμείλικτο το ερώτημα γιατί ο δήμος Μεταμόρφωσης για ένα γήπεδο 5 επί 5 πλήρωσε 200 χιλιάδες ευρώ ενώ ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας πληρώνει 50 χιλιάδες ευρώ.

 

Γιατί για μεταφορές που κοστίζουν 200 ευρώ πλήρωναν 5.000 μέχρι που τους πιάσαμε εμείς

 

Γιατί πλήρωσαν έως τώρα στη θητεία τους πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για τα ενοίκια του μισθωμένου Δημαρχείου δίνοντας τιμές 100 και 150% πάνω από την αγορά.

 

Γιατί επιχείρησαν να δώσουν 7,5 φορές πάνω από την αντικειμενική αξία ενός οικοπέδου, την ώρα που ο Δήμος Παλλήνης, ο Δήμος Μαρκοπούλου, ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας αγοράζουν κάτω από την αντικειμενική;

 

Γιατί ενώ το 2010 έλεγαν ότι οι βασικές προτεραιότητες τους είναι το κτήμα Δηλαβέρη, ο Κηφισός, το οικόπεδο του ΟΣΚ, και το οικοδομικό τετράγωνο 106 στη Δεξαμενή, 9 χρόνια μετά δεν έχουν κάνει το παραμικρό;

 

Αυτά τα βασικά ερωτήματα ο κύριος Καρπέτας δεν μπορεί να τα αποφύγει. Φυσικά μπορεί να μην απαντήσει, όπως κάνει τόσα χρόνια, αλλά όλοι ξέρουμε γιατί.

 

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο αρνείται πεισματικά να εμφανιστεί σε debate μαζί μας.

 

Γνωρίζει πολύ καλά πώς οι μονόλογοί του δεν έχουν καμία αξία μπροστά στη δύναμη των επιχειρημάτων και των αριθμών.

 

Η πραγματικότητα ήταν πολύ σκληρή μαζί του και δεν μπορεί να υπερασπιστεί ένα ανύπαρκτο έργο έως και καταστροφικό στη διαχείριση.

 

Μαζί του στην προσπάθεια να μην μάθει η κοινωνία την αλήθεια βρίσκεται και ο κ. Σαραούδας.

 

Τους καλούμε εδώ και ένα χρόνο να βγούμε ανοιχτά στην κοινωνία, όλοι μαζί και να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις σε αντιπαράθεση.

 

Να αφήσουμε τους μονολόγους στην άκρη και να συζητήσουμε δημόσια.

 

Τι φοβούνται και κρύβονται τόσο καιρό; Πως θα ισχυρισθούν ότι τους ενδιαφέρει η ενημέρωση των πολιτών όταν αρνούνται να συζητήσουν ενώπιος ενωπίω;

 

Η απάντηση είναι αυτονόητη. Προτιμούν τους μονολόγους επειδή τα επιχειρήματά τους δεν αντέχουν στο διάλογο, επειδή οι πράξεις τους δεν αντέχουν στη σύγκριση.

 

Γι αυτό άλλωστε και δεν αποτόλμησε κανένας να βγει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στις γειτονιές, πλην της Συμμαχίας Πολιτών φυσικά. Τι απολογισμό μπορούν να κάνουν;

 

Η Συμμαχία Πολιτών, πιστή στην επιλογή όλης της 5ετιας, πραγματοποίησε 7 ανοιχτές συγκεντρώσεις σε γειτονιές. Άλλωστε εκεί βρισκόμασταν συνεχώς.

 

Ο κύριος Καρπέτας, φίλες και φίλοι, όμως δεν τα έκανε μόνος του όλα αυτά Συνάντησε την ανοχή ή τη στήριξη και άλλων δημοτικών κινήσεων οι οποίες στα λόγια τον αντιπολιτεύονται. Στην πράξη όμως ψήφιζαν τα ίδια επί σειρά ετών ή διαφοροποιήθηκαν ελαφρά μετά την είσοδο τη δική μας το δημοτικό συμβούλιο.

 

Έτσι, βρήκαμε την υπερφορολόγηση στα δημοτικά τέλη να την ψηφίζουν όλοι όσοι σήμερα βρίσκονται στην παράταξη του κυρίου Σαραούδα.

 

Μαζί με την παράταξη του κυρίου Σαραούδα επιχείρησαν να σταματήσουν την έναρξη διαδικασίας ανέγερσης του δεύτερου λυκείου στο οικόπεδο του ΟΣΚ.

 

Μαζί με την παράταξη του κ. Σαραούδα αποτέλεσαν τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια αλλαγής του μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων.

 

Ακόμα και για την εξωφρενική και εξόφθαλμη περίπτωση της αγοράς του γνωστού οικοπέδου σε τιμή 7,5 φορές πάνω από την αντικειμενική του προσέφεραν μαξιλαράκι για να πέσει στα μαλακά. Αρνήθηκαν να συνυπογράψουν μαζί μας τις σχετικές προσφυγές και να ενημερώσουμε από κοινού την κοινωνία της Μεταμόρφωσης.

 

Στα λόγια και εν όψει εκλογών διαφοροποιούνται, αφού αλλιώς δε γίνεται, αλλά όλη την 5ετια στήριζαν έμπρακτα τις ίδιες πολιτικές, όπως προκύπτει από τις ψηφοφορίες του δημοτικού συμβουλίου και την ανύπαρκτη αντιπολιτευτική δράση στην κοινωνία.

 

Τώρα αγαπητοί συμπολίτες μπροστά μας ανοίγονται δύο επιλογές.

 

Η πρώτη να επιτρέψουν στο τοπικό κατεστημένο να συνεχίσει να διοικεί την πόλη μέσω της συνεργασίας των δύο καθεστωτικών δυνάμεων: αυτών των δυνάμεων που εκφράζουν το χθες και το προχθές της μεταμόρφωσης. Είναι φανερό σε πολλούς ότι για το τοπικό κατεστημένο πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια να μη φτάσει η Συμμαχία Πολιτών στη διοίκηση του Δήμου. Για να συνεχίσει ο δήμος να πληρώνει για οικόπεδα, για πανάκριβα ενοίκια, για να κάνουν κουμάντο διάφοροι θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες. Επιδιώκουν να δούμε μία συνεργασία του χθες με το προχθές ως όχημα για να μείνουμε εκεί που είμαστε.

 

Υπάρχει όμως και η άλλη επιλογή:

 

Η άλλη επιλογή είναι να αναδείξετε τη Συμμαχία Πολιτών στη διοίκηση του Δήμου Μεταμόρφωσης.

 

Η άλλη επιλογή είναι να αποφασίσουμε όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα και να περάσουμε σε μία νέα εποχή για την πόλη.

 

Σε μία εποχή που θα χαρακτηρίζεται από τη συλλογική δράση, την αποτελεσματικότητα, τη χρηστή και ορθή διοίκηση, την προστασία των συμφερόντων των πολλών, τη στήριξη των αδύναμων, τη φροντίδα του δημόσιου χώρου. Θα χαρακτηρίζεται από τη δημοκρατία τη διαφάνεια και τη συμμετοχή. Ο αυταρχισμός η αλαζονεία οι εγωκεντρικές λογικές θα αποτελέσουν παρελθόν.

 

Θέλουμε μια πόλη που θα διακρίνεται για:

 

Τη συμμετοχή των κατοίκων της στη λήψη των αποφάσεων, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση

 

Την ολόπλευρη ενίσχυση των φορέων που οι ίδιοι επιλέγουν να τους εκπροσωπούν

 

Τη διαφάνεια στη διαχείριση

 

Η Μεταμόρφωση πρέπει να γίνει γνωστή ως πόλη πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού.

 

Ως πόλη πρωτοποριακή στην διαχείριση των απορριμμάτων και της διαλογής στην πηγή.

 

Ως πόλη φωτεινή, φιλόξενη για κατοίκους και επισκέπτες.

 

Θα είναι μια πόλη που δεν θα αποτελεί μια τρύπα στη γεωγραφία, μεταξύ Νέας Φιλαδέλφειας και Κηφισιάς, αλλά σημείο αναφοράς για πολλούς

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση, στην πρότασή μας περιλαμβάνονται:

 

Η απόκτηση και ανάπλαση του κτήματος Δηλαβέρη

 

Η άμεση αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων με την εφαρμογή της διαλογής στην πηγή, με μεγάλο οικονομικό και οικολογικό αποτέλεσμα

 

Η καθολική αντικατάσταση του φωτισμού με φώτα LED

 

Προχωράμε στην απόκτηση του Ο.Τ. 106 στη Δεξαμενή για τη δημιουργία πλατείας.

 

Αναδεικνύουμε τον Κηφισό, παρεμβαίνουμε στην παρόχθια ζώνη, σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους και την Περιφέρεια.

 

Καλύπτουμε τις στεγαστικές ανάγκες του Δήμου με την κατασκευή ή απόκτηση νέου Δημαρχείου.

 

Συντηρούμε την μνήμη του τόπου – προστατεύουμε τη δημοτική περιουσία. Κατά συνέπεια αξιοποιούμε ολόκληρη την πίστωση των 260.000 ευρώ για την επισκευή της παλαιάς εκκλησίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που έχει εγκρίνει το σχετικό υπουργείο, δημιουργώντας έναν χώρο πολιτισμού για την πόλη.

 

Εντάσσουμε στο σχέδιο την περιοχή του Λόγγου με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων και του Δήμου. Προχωράμε στη μελέτη της συνολικής ανάπλασης του κέντρου, αξιοποιώντας τη σχετική πίστωση της Περιφέρειας, η οποία επί 3 έτη βρίσκεται αναξιοποίητη.

 

Προχωράμε στη σύνταξη μελετών για την αντιπλημμυρική προστασία, διεκδικώντας τη χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Ελέγχουμε περιοδικά την αντισεισμική επάρκεια των δημοτικών κτιρίων.

 

Ενισχύουμε όλες τις δομές Κοινωνικής Πολιτικής, με στόχο τη διαρκή υποστήριξη των ομάδων του πληθυσμού που χρειάζεται να έχουν πρόσβαση σε αυτή

 

Αναβαθμίζουμε τα – σχεδόν ανύπαρκτα πια – δημοτικά ιατρεία, σε συνεργασία με τους επιστήμονες υγείας της πόλης μας. Εξασφαλίζουμε τη λειτουργία ασθενοφόρου για τους κατοίκους της Μεταμόρφωσης

 

Ολοκληρώνουμε τις κτιριακές υποδομές της πόλης, διεκδικώντας ένα δημοτικό σχολείο και δυο νηπιαγωγεία. Με τη λειτουργία του νέου σχολικού κτιρίου αναδιατάσσουμε τα σχολεία της Β' βάθμιας εκπαίδευσης, επιτυγχάνοντας καλύτερο χωροταξικό αποτέλεσμα.

 

Παίρνουμε μέτρα στήριξης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Δημιουργούμε νέους αθλητικούς χώρους, στη βάση των αναγκών

 

Αντιμετωπίζουμε ισότιμα την περιφέρεια της πόλης μας, η οποία είναι σαφώς αδικημένη Δεν είναι τυχαίο που οι περιοχές της πόλης που δεν έχουν ούτε μια πλατεία είναι Βλάχου και Δεξαμενή.

 

Αντιμετωπίζουμε κατά προτεραιότητα τα μικρά καθημερινά προβλήματα που είναι απλά στη λύση τους και δυσκολεύουν σημαντικά τη ζωή των κατοίκων της Μεταμόρφωσης

 

Ενισχύουμε τις ερασιτεχνικές πρωτοβουλίες των νέων και μεγαλύτερων κατοίκων της πόλης μας. Πριμοδοτούμε τη δημιουργία ερασιτεχνικών τμημάτων έναντι της κατανάλωσης εισαγόμενου πολιτισμού.

 

Προωθούμε την ολοκληρωμένη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας

 

Μεριμνούμε για τη μεταφορά του δημοτικού κοιμητηρίου με προοπτική τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου, σε συνεργασία με τους όμορους δήμους, εκτός κατοικημένης περιοχής. Δημιουργούμε στο χώρο που ελευθερώνεται χώρο πρασίνου.

 

Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνονται στην πρότασή μας προς την κοινωνία της Μεταμόρφωσης για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Αυτές οι προγραμματικές θέσεις διαφέρουν από άλλες στο εξής: Δεν είναι δημιούργημα κάποιων τεχνοκρατών σε ένα γραφείο. Δεν είναι προτάσεις δια πάσαν νόσο, που θα λέγαμε. Είναι προτάσεις που έχουν βγει από την καθημερινή επαφή της 5ετιας με τις γειτονιές της πόλης. Είναι προτάσεις που προέρχονται από την ίδια την πόλη.

 

Θα μου επιτρέψετε να προσθέσω ότι υπάρχει ακόμα κάτι, πιο σημαντικό από αυτές τις προτάσεις: Είναι οι άνθρωποι που θα κληθούν να τις υλοποιήσουν. Οι άνθρωποι της Συμμαχίας Πολιτών αποτελούν την ύψιστη εγγύηση για την πόλη. Είναι αγωνιστές, με δράση στην κοινωνία για σειρά ετών, Είναι πρωτοστάτες σε αγώνες που έδωσαν λύσεις σε πολλά προβλήματα στην πόλη μας. Είναι άνθρωποι με γνήσιο ενδιαφέρον για την πόλη τους. Δεν υλοποιούν κάποια κομματική αποστολή. Βλέπουν τη Μεταμόρφωση ως πεδίο ζωής, όχι ως σκαλοπάτι για κάπου αλλού. Είναι άνθρωποι με γνώσεις, με κοινωνική μόρφωση και τέλος είναι άνθρωποι της “από δω” πλευράς, όπως συνηθίζω να λέω. Στο ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Πολιτών δε θα βρείτε κανέναν που να είχε συμμετοχή στις διοικήσεις που έφτασαν τη Μεταμόρφωση εδώ που βρίσκεται. Κανένας δεν έχει σηκώσει το χέρι του στο δημοτικό συμβούλιο σε επιζήμιες αποφάσεις. Είναι μόνο άνθρωποι που αξίζει να τους εμπιστευθείτε! Είναι αυτοί που μαζί κάναμε το τιτάνιο έργο μιας 5ετιας, που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη μας! Τους αξίζει ένα θερμό χειροκρότημα!

 

Φίλες και φίλοι, την Κυριακή έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη επιλογή. Δεν είναι κρίσιμη επειδή έτσι μας συμφέρει εμάς να λέμε. Είναι κρίσιμη, επειδή η Μεταμόρφωση δεν αντέχει άλλα χαμένα χρόνια! 9 χρόνια είναι αρκετά.

 

Σας καλώ να μας δώσετε τη δύναμη να διοικήσουμε μαζί τη Μεταμόρφωση! Σας καλώ να πάμε με αποφασιστικότητα και δύναμη ως την Κυριακή! Να φτάσουμε το μήνυμα της ανατροπής σε όλη την πόλη, να ξεκινήσουμε μαζί μια νέα, όμορφη και δημιουργική ιστορία! Σας ευχαριστώ πολύ!sykos.jpg
symkar.jpg
sykos2.jpg

symxar.jpg
symkos.jpg
symneo.jpg

sym1.jpg
symkar1.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων