Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Δημήτρης Κωνστάντος: Να γνωμοδοτήσει το δημοτικό συμβούλιο για την αποδέσμευση του οικοπέδου
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,16/04/2019

...

Ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Λυκόβρυση Πεύκη .-»

...Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής συζητήθηκε και εγκρίθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας, της παράταξης του κ. Μαυρίδη, γνωμοδότηση προς την Περιφέρεια Αττικής υπέρ της αποδέσμευσης οικοπέδου 1200 τ.μ. περίπου, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δαβάκη στην Άνω Πεύκη. Το συγκεκριμένο οικόπεδο μαζί με άλλο ένα, ενιαίας συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ. είχαν χαρακτηριστεί από προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πεύκης ως χώρος δημιουργίας πολιτιστικού κέντρου.


Λόγω της μακροχρόνιας αδράνειας του Δήμου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες προσέφυγε στη δικαιοσύνη ασκώντας νόμιμα δικαιώματά του. Μετά τη θετική για τον ιδιοκτήτη δικαστική απόφαση η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε γνωμοδότηση από το Δήμο μας σχετικά με τις προθέσεις του όσον αφορά στο συγκεκριμένο οικόπεδο.


Ας σημειωθεί ότι η δημοτική κοινότητα Πεύκης στερείται ελεύθερων χώρων και γιαυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φειδώ στις αποδεσμεύσεις που στερούν τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων υποδομών προς όφελος και χρήση των κατοίκων του ενιαίου Δήμου.


Επιπρόσθετα στο Δήμο μας έχει συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για τους ελεύθερους χώρους η οποία όπως και όλες οι υπόλοιπες βρίσκεται σε διαρκή ύπνωση με ευθύνη της Διοίκησης που δεν τις ενεργοποιεί. Ουδέποτε φυσικά συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα στην επιτροπή.


Ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης που συμμετείχε στη συνεδρίαση ως αναπληρωματικό μέλος λόγω απουσίας των 3 τακτικών μελών της αντιπολίτευσης, ζήτησε από το Δήμαρχο που προεδρεύει της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, να παραπεμθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ως μόνο αρμόδιο θεσμικό όργανο να αποφασίζει για παρόμοια ζητήματα θεωρώντας, τουλάχιστον προβληματική την εισήγηση της πλειοψηφίας να ληφθεί οριστική απόφαση το πλαίσιο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


Δυστυχώς ο Δήμαρχος και τα μέλη της πλειοψηφίας υπερψήφισαν την εισήγηση γνωμοδοτώντας υπέρ της αποδέσμευσης του οικοπέδου ενώ ο επικεφαλής μας επέμεινε στην τοποθέτησή του για παραπομπή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.


Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 16 Απριλίου θα ζητήσουμε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα ώστε να τοποθετηθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και να ληφθεί απόφαση από το μόνο αρμόδιο για παρόμοια ζητήματα όργανο, το δημοτικό συμβούλιο.


Αλίμονο, αν “ελαφρά τη καρδία”, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η Διοίκηση του Δήμου προβαίνει σε αποφάσεις που δεσμεύουν καθοριστικά την επόμενη διοίκηση με τρόπο που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον από θεσμικό έλλειμμα νομιμοποίησης”.konstantos-dimitris-nea-photo-e1537201831253_final_karafinal.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων