Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Μια ξεχωριστή βραδιά για τον Klaus Klinger στην πόλη μας
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,09/04/2019

...

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον Γερμανό καλλιτέχνη Klaus Klinger

...Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον Γερμανό καλλιτέχνη Klaus Klinger το περασμένο Σάββατο 6/4, στα εγκαίνια της Έκθεσης «Ένας Κόσμος για όλους», που έλαβαν χώρα στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ).


Μετά από μία σύντομη ξενάγηση του καλλιτέχνη στο χώρο του Μουσείου «Φιλιώ Χαϊδεμένου», την εκδήλωση άνοιξε ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης» με ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο που ενθουσίασε το κοινό.


Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι ομιλίες με πρώτο τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλο, ο οποίος καλωσόρισε το κοινό και είπε λίγα λόγια για τον Klaus Klinger, την ομάδα Farbieber που διευθύνει, καθώς και για το παγκόσμιο κίνημα Mural Global στο οποίο συμμετέχει.


Όπως τόνισε ο Δήμαρχος «Ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα, είναι ένα πολιτιστικό κέντρο αφιερωμένο στον απόδημο Έλληνα, τον πρόσφυγα, τον μετανάστη, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις που μετέφερε και συνεχίζει να μεταφέρει στις νέες πατρίδες. Και επειδή ως λαός και ως περιοχή, φέρουμε μνήμες από την προσφυγιά και τη μετανάστευση, γι’ αυτό και σήμερα στεκόμαστε έμπρακτα στο πλάι αυτών που φτάνουν εδώ με αγώνα και αγωνία για επιβίωση. Ως Δήμος κάνουμε μια διαρκή προσπάθεια όχι μόνο για να φιλοξενήσουμε και να υποστηρίξουμε πρόσφυγες αλλά και για να στείλουμε ένα μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό. Γι’ αυτό και ο Klinger οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη σημερινή εκδήλωση και την Έκθεση «Ένας Κόσμος για όλους», πρέπει να αισθάνονται πως βρίσκονται στο «σπίτι τους», στο φυσικό τους χώρο, συνδέοντας έτσι το «χτες» με το «σήμερα» του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, που δε διαφέρει και πάρα πολύ.»


Έπειτα μίλησε η εκπρόσωπος της γερμανικής πρεσβείας στην Ελλάδα Wiebe Brahe, μαζί με την συνεργάτιδά της Manuel Landuris, η οποία έκανε και τη μετάφραση, τόσο για το έργο του εμβληματικού Γερμανού καλλιτέχνη, όσο και για το σύγχρονο πρόβλημα της προσφυγιάς.


Ακολούθησε τοποθέτηση του γνωστού σκιτσογράφου της «Εφημερίδας των Συντακτών» Μιχάλη Κουντούρη, καθώς και του Προέδρου της Εταιρίας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας Μιχάλη Πατένταλη.
Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον KlausKlinger, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας για την εξαιρετική συνεργασία, ανέφερε ότι ο Δήμος μας είναι η πρώτη πόλη που «ταξιδεύει» η έκθεση εκτός Γερμανίας και παρουσίασε τους 5 δημιουργούς των έργων της έκθεσης.


Ο Klinger ανέφερε ότι κίνητρο του είναι να απεικονίσει μέσω τις τέχνης τις κοινωνικές ανησυχίες και τα κοινωνικά αιτήματα και να τα μεταφέρει σε όλους. «Να μην αφήσουμε το δημόσιο χώρο αποκλειστικά στις διαφημιστικές εταιρείες που το μόνο μήνυμα που στέλνουν είναι «αγόρασέ με» ούτε στους νεοναζί και τους φασίστες» είπε καταχειροκροτούμενος από όλους. Έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας την ελπίδα ότι στο μέλλον θα υπάρξει και συνέχεια, με άλλες αντίστοιχες πολιτιστικές παρεμβάσεις.


Η βραδιά έκλεισε με αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τη Δημοτική Χορωδία και τον Παναγιώτη Κουνάδη.


Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 7/4, στον ίδιο χώρο, έγινε συζήτηση με θέμα «Η τέχνη του δρόμου ως καθρέφτης των κοινωνικών κινημάτων. Πολιτιστικές ανταλλαγές και διεθνής συνεργασία», κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γερμανός καλλιτέχνης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με νέους καλλιτέχνες.


Η έκθεση με θέμα «Ένας Κόσμος για όλους» θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 14 Απριλίου, στον αύλειο χώρο του ΠΠΙΕΔ, καθημερινά 9:00 - 21:00 και το Σαββατοκύριακο 10:00- 14:00.46835312184_81ab8721f8_z.jpg
46835306784_fc7c0076b0_z.jpg
40592875313_8b307b0616_z.jpg

46643315485_e5e2732002_z.jpg
40592842973_f88f174d06_z.jpg
46835168964_08d303c294_z.jpg

32616563027_3a20fce918_z.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων