Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής, οι μεθοδεύσεις, η αποποίηση ευθυνών για τη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,08/04/2019

Ο Αριστείδης Χατζησαββίδης καταγγέλλει…Καθήκον και υποχρέωση της αντιπολίτευσης να αποκαλύπτει τα κακώς κείμενα της εξουσίας, να κάνει κριτική - προτάσεις και να ενημερώνει τους πολίτες. Δυστυχώς λίγα στελέχη της αντιπολίτευσης ανταποκρίνονται σε τούτη την υποχρέωση και δικαίωμα παράλληλα.


Συλλογική η ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής για τα ψέμματα, την ανικανότητα, την αποποίηση ευθυνών, την καθυστέρηση, τις μεθοδεύσεις και την αδιαφάνεια.


Το μεγαλύτερο ψέμα το είπαν ο δήμαρχος Γκότσης μαζί με την πρώην αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Κατημερτζή στο δημοτικό συμβούλιο με αρ. 260/18-7-2016 όπου διαβεβαίωναν στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, πως η κακοδιαχείριση περιοριζότανε στο 2016. “Το συγκεκριμένο έλλειμμα παρουσιάστηκε από 1.1.2016 έως και σήμερα” τάδε έφη Κατημερτζή, ενώ ο δήμαρχος κ. Γκότσης είπε στην εισαγωγή του αναφέροντας “Βέβαια ένας έλεγχος από την υπηρεσία έχει γίνει μέχρι και το ’13, χωρίς, από τον έλεγχο που έχει μπορέσει και έκανε η υπηρεσία να φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα” Ποια υπηρεσία έκανε τον έλεγχο; Αυτοί που η κ. Κατημερτζή κατέθεσε ότι ήταν ανίκανοι υπάλληλοι που είχε στο τμήμα Παιδείας; Τους διαψεύδει ο κ. Κωστάκης στη επιστολή παραίτησης του.

Το δεύτερο μεγάλο ψέμα το είπε η κ. Κατημερτζή, πως δεν έγιναν οι απολογισμοί γιατί δεν είχαν κλείσει οι απολογισμοί των προηγούμενων 19 σχολικών επιτροπών που ο δήμαρχος κ. Γκότσης τις έκανε 50!!! Η αλήθεια είναι ότι έγινε απολογισμός, του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση του 2011, της υπόψη σχολικής επιτροπής με αριθ. 11/1-6-2012 Πράξη του. Ο απολογισμός έγινε και εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος να τον καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά δεν κατατέθηκε. Γιατί; Σημειώνουμε στο τότε διοικητικό συμβούλιο, όπου πρόεδρος ήταν ο κ. Σπράος, συμμετείχε με δική τους πρόταση, ως αντιπρόεδρος και ο κ. Αμανατίδης Σπύρος.

Το τρίτο ψέμα της κ. Κατημερτζή που κατέθεσε στα πρακτικά “Είναι δηλαδή στην αποκλειστική αρμοδιότητα και διαχείριση ενός μόνο ανθρώπου, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής.” Η κ. Κατημερτζή αναφέρει αυτό το ψέμα για να καλύψει την δική της ανικανότητα; άγνοια; αδιαφορία; που εκ του νόμου έχει την αρμοδιότητα και υπευθυνότητα του ελέγχου και της εποπτείας.

Τέταρτο ψέμα είναι η αναρμοδιότητα που επικαλέστηκαν του λογιστή κ. Γυπαράκη, για ΙΚΑ Κ.Λ.Π, ενώ αναφέρονται, ρητά και κατηγορηματικά, όλες οι υποχρεώσεις που ανέλαβε με τη σύμβαση που υπέγραψε.


Πέμπτο ψέμα που αρνείτο πεισματικά ο δήμαρχος να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για την έκθεση του λογιστή γιατί τάχα δεν το επέτρεπε ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης. Μετά το αίτημα από 15 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, αναγκάστηκε να φέρει για συζήτηση την έκθεση του λογιστή για ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, με την παρουσία του λογιστή που συνέταξε την έκθεση. Πέρασε περίπου ενάμισης χρόνος για να γίνει αυτό. Ο λογιστής στην πλημμελή έκθεση επιλεκτικά λαμβάνει συγκεκριμένες παραγράφους της υπουργικής απόφασης που ορίζει τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών επιτροπών και όχι το σύνολο της υπουργικής απόφασης. Επίσης ο λογιστής κατάφωρα παραβιάζει τη σύμβαση που υπέγραψε με τον πρόεδρο της δ/βάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Κουβαρά που φέρει την ευθύνη μη τήρησης των υποχρεώσεων, μαζί με την κ. Κατημερτζή που είχε την εποπτεία.

Έκτο ψέμα στις 18/2/2019 της 5ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο, μετά δυόμιση χρόνια η παραλαβή του πορίσματος των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, και καθυστέρησαν να μας το δώσουν ένα μήνα, γιατί τάχα δεν είχαν χρήματα στην παγία για να αγοράσουν μνήμες (στικ) και μας το έδωσαν 21/3/2019 σε cd που μας δίνουν τα πρακτικά.

Μετά αυτά τα θλιβερά γεγονότα του 2016, την θέση του αντιδημάρχου αναλαμβάνει ο κ. Κωστάκης και τη θέση του προέδρου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής ο κ. Κουβαράς για περίπου ενάμιση χρόνο, χωρίς να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο και την δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή περί όσων αναφέρουν στις παραιτήσεις τους.

 

Στην παραίτηση του ο κ. Κωστάκης αναφέρει για εκατοντάδες χιλιάδες χρέη που άφησε η κ. Κατημερτζή που φυσικά δεν περιορίζονται στο 2016.

 

Ο κ. Κουβαράς στην παραίτηση του συμφωνεί με όσα αναφέρει ο κ. Κωστάκης, επί πλέον κάνει υποτιμητικές αναφορές για την κ. Κατημερτζή.

 

Στη θητεία τους και οι δύο αποσιώπησαν- συγκάλυψαν, αυτά που επικαλούνται στις παραιτήσεις τους. Ο κ. Κουβαράς προφανώς όφειλε να προσδιορίσει το πραγματικό μέγεθος του οικονομικού σκανδάλου, της κακοδιαχείρισης και να θέσει σε σωστή, νόμιμη διαφανή λειτουργία το νομικό πρόσωπο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής. Επίσης συμπλήρωσε θητεία μεγαλύτερη του έτους και σύμφωνα με τον νόμο ήταν υποχρεωμένος να κάνει μέσα στον Φλεβάρη τον ετήσιο απολογισμό. Την Τρίτη 30/1/2018 στη συνεδρίαση του νομικού προσώπου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, όταν ο κ. Κουβαράς μας ανέγνωσε την παραίτησή του, μαζί με άλλα μέλη του οργάνου του ζητήσαμε να περιμένει λίγες ημέρες και να φέρει στο όργανο τον απολογισμό με περιεχόμενο τι παρέλαβε, τι ενέργειες έκανε και τι παραδίδει.

 

Δυστυχώς απέρριψε την πρότασή μας. Επομένως οι αναφορές τους σε τρόικα, παρατυπίες κακή διαχείριση κ.λ.π εντάσσονται σε ενδοπαραταξιακό παιχνίδι εξουσίας. Όσοι ισχυρίζονται πως παλεύουν για τα λαϊκά συμφέροντα για την προστασία του δημόσιου χρήματος , για τη διαφάνεια κ.λ.π πριν παραιτηθούν λογοδοτούν αναλυτικά στα όργανα και στους πολίτες για τις δράσεις τους.

 

Υπενθυμίζω ότι από το 2011 που ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή κανένα ετήσιο απολογισμό δεν έκανε όπως είχε υποχρέωση να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο. Συνεχίζουν μέχρι και σήμερα την ίδια πολιτική χωρίς να συμμορφώνονται με νόμους, ελέγχους και κριτικές.

Μετά την παραίτηση του κ. Κουβαρά η δημοτική αρχή διόρισε στη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή τον κ. Λυκερίδη ο οποίος ήταν πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και δεν έκανε απολογισμό για τη θητεία του εκεί, όπως ορίζει ο νόμος.

 

Γιατί δεν παρέμεινε στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή αν ήθελε να προσφέρει στη παιδεία; Γιατί τον φέρανε στη δευτεροβάθμια; Προφανώς γιατί ο κ. Λυκερίδης ως καθηγητής ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή σε θέση εξουσίας και αποτελεσματικότερα θα χειριζόταν το δύσκολο αυτό πρόβλημα.

 

Ξεχωριστή τιμητική εξαίρεση αποτέλεσε η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, κ. Κυπραίου Φιλαρέτη, που παραιτήθηκε μόλις αντιλήφθηκε αυτή την κατάσταση.

 

Στις 21/3/2019 κατέθεσα στο πρωτόκολλο έγγραφο ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο για το πόρισμα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο δημοτικό συμβούλιο, η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αθυμαρίτου και ο Δήμαρχος κ. Γκότσης, μου απαγόρευσαν αυταρχικά, το δικαιώματα που έχω βάσει του κανονισμού λειτουργίας του δ.σ., να διαβάσω τα ερωτήματα προς ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων. Γιατί αλήθεια, τι φοβήθηκαν οι δήθεν δημοκράτες και αριστεροί;

 

Εννέα χρόνια ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ στο τομέα της Παιδείας, συλλογικής ευθύνης της ηγετικής ομάδας και στελεχών της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” που εμπαίζουν τους δημοτικούς συμβούλους, τα μέλη της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής και τους συμπολίτες μας.

 

Εννέα χρόνια με ένα δήμαρχο ΑΝΊΚΑΝΟ, ΨΕΎΤΗ, ΥΒΡΙΣΤΉ και ΣΥΚΟΦΆΝΤΗ

 

ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ!!! Ήρθε η ώρα οι πολίτες να τον στείλουν στο σπίτι του.

 

Αριστείδης Χατζησαββίδης Δημοτικός Σύμβουλος (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ και Υποψήφια Δήμαρχο ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ)


Newsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων