Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Στο Ε.Κ. το σκάνδαλο της μεταβίβασης των αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών μνημείων στο Υπερταμείο
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,11/10/2018

 ........

Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε.,Νίκου Χουντή - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΛΑ.Ε. ........

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το σκάνδαλο της μεταβίβασης των αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών μνημείων στο Υπερταμείο.

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, ενημέρωσε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, την αρμόδια Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (CULT), σχετικά με το σκάνδαλο της μεταφοράς στη δικαιοδοσία του  Υπερταμείου πλήθους αρχαιολογικών χώρων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Νίκος Χουντής, ως μέλος της Επιτροπής CULT ,  παρουσίασε το μείζον ηθικό και πολιτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί , τονίζοντας  ότι « η νομοθετική πράξη που μεταβιβάζει τα εν λόγω ακίνητα στο Υπερταμείο, παραβιάζει και το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες» και ότι « είναι αδιανόητο και προσβλητικό για την Ευρώπη του 21ου αιώνα να βάζει την πολιτιστική κληρονομιά λαών σε διαδικασίες παζαρέματος και ξεπουλήματος».

 Τέλος, ο Νίκος Χουντής ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής CULT ότι έχει αποστείλει σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν. Η Επιτροπή CULT δεσμεύτηκε να ζητήσει από την Κομισιόν άμεση απάντηση στην ερώτηση Χουντή και να ενεργήσει με τη δέουσα ευαισθησία.nikosHountis2121.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων