Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟ!Διαδίδουμε τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,02/04/2018

 ........

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας ........

Οι μαθητές /τριες του 1ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας (τάξη Δ΄1) και η δασκάλα τους Βασιλική Στρατάκη αποφάσισαν τη φετινή χρονιά να βάλουν έναν Στόχο: Να διαδώσουν τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Έτσι ανέλαβαν δράση στο σχολείο τους  σε συμμαθητές και γονείς, στη γειτονιά τους και στη Δημοτική Αρχή της πόλης  τους. Πιστεύουν ότι διαδίδοντας τους Στόχους ίσως καταφέρουν να τους πετύχουν, ακολουθώντας  το χρονοδιάγραμμα των Ηνωμένων Εθνών  ως το 2030.
Είναι αισιόδοξοι και οραματίζονται έναν κόσμο δίκαιο, αλληλέγγυο, ειρηνικό, βιώσιμο, που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας.

«Πιστεύω ότι ακόμα και μία τάξη σχολείου μπορεί να βελτιώσει τον κόσμο μας. Μπορεί αυτά τα παιδιά να γίνουν οι αυριανοί πρεσβευτές των 17 Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.»

Έτσι μας αποχαιρέτησε την Παρασκευή 26-1-2018 ο κος Δημήτρης Φατούρος, υπεύθυνος επικοινωνίας του ΟΗΕ για Ελλάδα και Κύπρο του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC), στο τέλος της επίσκεψής του στην Δ΄1 τάξη του 1ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας. Οι μαθητές/τριες συμμετέχοντας στην ελληνική εκστρατεία για τους Στόχους με τίτλο "Ποιος είναι ο δικός σου Στόχος; " υιοθέτησαν έναν στόχο ο καθένας/ μιά και φωτογραφήθηκαν με αυτούς. Τις προηγούμενες μέρες είχαν εργαστεί με το υλικό που υπάρχει στην ιστοσελίδα του UNRIC, έπαιξαν το επιτραπέζιο παιχνίδι «Έχουμε Στόχους» και δημιούργησαν από ένα ατομικό βιβλίο με τους στόχους, το οποίο εικονογράφησαν μόνοι/ες τους .

Ευτυχώς οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί πιστεύουμε στην ίδια ιδέα με τον κο Δ. Φατούρο: Μικρές κινήσεις θα φέρουν στο μέλλον μεγάλες αλλαγές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο των Ηνωμένων Εθνών Στα Ελληνικά:

« Οι μαθητές της Νέας Ιωνίας έχουν Στόχους. Τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Πίσω από τις πινακίδες με τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κρύβονται οι φατσούλες των δεκάχρονων μαθητών και μαθητριών του 1ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας, Αττικής.

Είχα τη μεγάλη χαρά να τους συναντήσω σήμερα το πρωί μετά από πρόσκληση της δασκάλας τους κυρίας Βασιλικής Στρατάκη και της διευθύντριας του σχολείου κυρίας Ελένης Κουρμπάνη για να μιλήσουμε για τον ΟΗΕ και το έργο του, τους 17 Στόχους και πώς αυτοί επηρεάζουν τη ζωή των 7 δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη μας.

Ήταν όλοι τους καλά ενημερωμένοι, καλά προετοιμασμένοι έχοντας ο καθένας εικονογραφήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον κάθε Στόχο ξεχωριστά. Η σημερινή συνάντηση με τους μαθητές και την δασκάλα τους, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος για τα Ηνωμένα Έθνη και με γέμισε με μεγάλη αισιοδοξία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, από προσφυγικές οικογένειες οι περισσότεροι, συμφώνησαν να γίνουν πρεσβευτές των Στόχων στο σχολείο τους και σε όλη την Νέα Ιωνία διαδίδοντας ότι μέχρι το 2030 μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Να κάνουμε δηλαδή τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος για όλους.

Τους ευχαριστούμε πολύ.

Δημήτρης Φατούρος

Υπεύθυνος Επικοινωνίας για

Ελλάδα και Κύπρο στα Ηνωμένα Έθνη »

Εδώ μπορείτε να δείτε την ανάρτηση στην Επίσημη ιστοσελίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών:

https://www.unric.org/el/index.php?option=com_content&view=article&id=27475:2018-01-29-11-42-23&catid=4:latest-news&Itemid=18

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες , αφού ενημερώθηκαν εκτενώς για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, αποφάσισαν να ενημερώσουν και την υπόλοιπη σχολική κοινότητα. Έτσι ξεκίνησαν την καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο:

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟ - Διαδίδουμε τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Για το λόγο αυτό δημιούργησαν ένα θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν στην υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα και μπορείτε να δείτε στο στη διεύθυνση: https://youtu.be/M4cPzHons3Y

Κατόπιν συμμετείχαν στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση: «ΠΛΑΝΗΤΗΣ 2030», που διοργανώνει κάθε χρόνο η ActionAid, κατασκευάζοντας ένα φανζίν (χειροποίητο βιβλιαράκι προώθησης ιδεών) και με το οποίο θα συμμετέχουν στο Victoria Square Project στις 22 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αθήνας, Παγκόσμιας Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Επίσης έφτιαξαν ενημερωτικά φυλλάδια για τους Στόχους και τα μοίρασαν στους κατοίκους της γειτονιάς.

Τέλος έγραψαν επιστολές για τη σημασία της προσπάθειας προώθησης των Στόχων και την ανάγκη να γίνουν πραγματικότητα σε όλο τον πλανήτη.

Σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Δημαρχείο στις 29-3-2018 συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο της πόλης και του παρέδωσαν το φάκελο με τις επιστολές τους. Στο χώρο συσκέψεων του Δημοτικού Συμβουλίου συζήτησαν με τον Δήμαρχο για τα προβλήματα της πόλης και πρότειναν λύσεις προς την κατεύθυνση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δράσεις τους συνεχίζονται και μία απ΄ αυτές είναι τώρα αυτό το ενημερωτικό κείμενο που διαβάζετε κι εσείς, για να καταφέρουν να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο το Στόχο που έχουν βάλει , δηλαδή να διαδώσουν παντού τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, ώστε να προσεγγίσουν το χρονοδιάγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη των Στόχων ως το 2030.

Τι λέτε; Μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο;

Διαδώστε κι εσείς τους 17 Στόχους!

Γιατί εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

 

1ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας ΑττικήςP1120409.JPG
P1110499.JPG
P1110585.JPG

P1120006.JPG
P1110590.JPG
P1120316.JPG

P1120317.JPG
P1120413.JPG
P1120473.JPG

P1120492.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων