Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Η Αδαμαντία ανεβαίνει στο Καμίνι του Δήμου Γαλατσίου
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,18/09/2017

 .......

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, Καραϊσκάκη 13 και Ρεθύμνης, Γαλάτσι - Ανακοίνωση του Σ.Β.Α.Π. .......

Μετά την μεγάλη επιτυχία και την αποθέωση του κοινού που σημείωσε η θεατρική παράσταση «Αδαμαντία» στο Δήμο Βριλησσίων, «ανεβαίνει» στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι στο Δήμο Γαλατσίου.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Έν ’στει» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (21 ΟΤΑ) σε συνεργασία με τους 13 Δήμους-Μέλη του, συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν που έχει ήδη ξεκινήσει από την περσινή χρονιά.

 

Η «Αδαμαντία» είναι μια παράσταση του Παναγιώτη Μεντή, σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη. Ερμηνεύει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.

 

“Η Αδαμαντία, αγωνιά να επιβιώσει κτίζοντας στην ά΅΅ο της Αφρικανικής ερή΅ου την διαρκώς ΅ετέωρη προσωπική της περιπέτεια. Γυναίκα και ’νδρας, Μάνα και Πατέρας σε ΅ια οικογένεια που της ζητά να απολογηθεί για όσα λαχτάρησε αλλά δεν τα έζησε. Από ένα νησί του Αιγαίου, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξάνδρεια, στο Κάϊρο, στην Αθήνα. Ελλάδα και Αίγυπτος, αλλά πουθενά ρίζα και φιλόξενη πατρίδα. Η Ελλάδα ΅ετά τον ε΅φύλιο. Η Ελλάδα του Καρα΅ανλή, της Δικτατορίας, η Ελλάδα του Ανδρέα. Παράλληλα ΅ε την Αίγυπτο του Νάσερ, του Σαντάτ, του Μου΅πάρακ. Γεγονότα στο Σουέζ και στην Κύπρο. Πόλε΅ος των έξη η΅ερών, Πολυτεχνείο… Και δίπλα σε όλα αυτά η ζωή ΅ιας γυναίκας που πρέπει να φέρει σε πέρας αυτά που είναι οι δικές της προτεραιότητες. Που πρέπει να ΅εγαλώσει τα παιδιά της, ΅έσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί συ΅βάσεις και συ΅βιβασ΅ούς.

Η Μάνια Παπαδημητρίου τραγουδά, αλλάζει πρόσωπα ανάλογα με τις εποχές, για να δώσει ένα πρόσωπο στην Κυρία Αδαμαντία, μια συνηθισμένη γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει και να φροντίσει τα παιδιά της, δηλαδή το μέλλον της πατρίδας.

Το έργο είναι βασισμένο σε μια πραγματική αλληλογραφία που περίμενε χρόνια την ανακάλυψη της από τον Κωστή Καπελώνη. Ο Παναγιώτης Μέντης μετέτρεψε το πρωτογενές υλικό σε θεατρικό έργο. Η Μάνια Παπαδημητρίου θα δώσει σάρκα και οστά, χιούμορ και συγκίνηση στην Αδαμαντία”.

 

Η παράσταση παρουσιάζεται την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, Καραϊσκάκη 13 και Ρεθύμνης, Γαλάτσι

 

 

Η είσοδος είναι δωρεάν.AFISA ADAMANTIA TELIKH.jpg
ADAMANTIA TELIKH PROSKLISI.jpg
TEL ADAMANTIA PROSKLISI.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων