Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Πρόγραμμα Ημερίδας Κοινότητες Μάθησης με τη χρήση Ρομποτικής
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,09/03/2011

.....
από το 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 


Φέτος στο σχολείο μας πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Κοινότητες Μάθησης με τη χρήση Ρομποτικής» το οποίο ανήκει στις δράσεις Comenius Regio του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης. Το πρόγραμμα συντονίζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας και αποτελεί μία διακρατική συνεργασία φορέων εκπαίδευσης από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ειδικότερα, εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων από τα σχολεία του προγράμματος, το 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης και το Γυμνάσιο του Αγίου Βασιλείου, Λευκωσίας σε συνεργασία με ερευνητές από το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, σχεδιάζουν και υλοποιούν πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πρόγραμμα αυτό δίνεται έμφαση στην αξιοποίηση ερευνητικών ευρημάτων που αφορούν στη διδασκαλία και στη μάθηση στα πλαίσια του εποικοδομισμού, στην ανάπτυξη ομαδικών εργασιών, στην αυτόνομη εργασία των μαθητών και στη συνεργασία. Για την υλοποίηση των στόχων και την προώθηση του έργου τους, οι ομάδες μαθητών, οι εκπαιδευτικοί και οι ερευνητές των δύο χώρων συγκροτούν κοινότητες μάθησης και συνεργάζονται στενά αξιοποιώντας σύγχρονα δικτυακά εργαλεία επικοινωνίας (blogs, wikis forums, LMS). Μία από τις δράσεις του προγράμματος είναι η λειτουργία ομίλων ρομποτικής στα δύο σχολεία καθώς και η παρουσίαση του έργου των ομίλων στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, συμμαθητές, εκπαιδευτικούς.
Πρόγραμμα Ημερίδας
"Κοινότητες Μάθησης με τη χρήση Ρομποτικής"

 


Στα πλαίσια αυτά τον Απρίλιο του 2010 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Ρομποτικής στην Κύπρο όπου παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια του
1ου έτους του προγράμματος. Φέτος την Πέμπτη 17/3/2011 διοργανώνεται η Ημερίδα Ρομποτικής στην Αθήνα στο 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι εργασίες των μαθητών των δύο σχολείων που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2ου έτους του προγράμματος καθώς και εργασίες εκπαιδευτικής ρομποτικής μαθητών άλλων σχολείων της περιφέρειας μας.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Ημερίδας Ρομποτικής στην Αθήνα και να συμμετέχετε δημιουργικά στο έργο των μαθητών μας. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια μας να χτίσουμε ένα σχολείο σύγχρονο και ανοιχτό στην κοινωνία. 

Σας ευχαριστούμε

Οι καθηγητές Ο Διευθυντής

 

Χρήστος 'Εξαρχος

Γιώργος Σπυρόπουλος Νικόλαος Σκούρας

Ευαγγελία Γουλή

Μαρία Πετροπούλου
 ATT00043_page1_image3.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων